Slikajmo se u plavom!

Dijabetes utiče na svaku porodicu.

Kampanja Međunarodne dijabetes federacije (IDF) za period 2018/19 stoga nosi naziv “Dijabetes i porodica”.

Aktivnosti koje će IDF sprovesti na globalnom planu u naredne dve godine tiču se podizanja svesti o uticaju dijabetesa na celu porodicu, neophodnosti pružanja podrške takvim porodicama, kao i uloge porodice na bolju samoregulaciju, negu, prevenciju i edukaciju osoba sa dijabetesom. Pored navedenog, dijabetes utiče i na finansijsko stanje porodice, s obzirom na brojne izdatke koji su neophodni za kvalitetan život osobe obolele od dijabetesa. Poboljšanje pristupa medicinskim pomagalima i sredstvima stoga predstavlja prioritet ove kampanje.

U cilju promovisanja ove inicijative Dijabetološki savez Srbije vas poziva da obučete nešto plavo i da nam do petka 7. septembra pošaljete fotografije kako sa svojom porodicom obavljate dijabetes rutinu (merenje glikemije, davanje insulina i sl). Fotografije nam šaljite na email adresu: plavipetaksrb@gmail.com

Od prikupljenih fotografija napravićemo veliki poster koji ćemo izložiti na ovogodišnjem EASD kongresu (European Association for the Study of Diabetes) koji se održava u Berlinu od 1. do 5. oktobra!

Za više informacija o kampanji posetite: