SMS Nutri Info servis

Poštovani,
 
U cilju što boljeg unapređenja zdravstvene zaštite, kako osoba sa dijabetesom, tako i ostalih koji vode računa o pravilnoj ishrani, Dijabetološki savez Srbije i firma TehnoInfo d.o.o. pokrenuli su jedinstveni projekat. Najnovija tehnička dostignuća i mobilne komunikacije sada rade u službi zdravlja i to na način kakav još ne postoji u svetu.
 
Naime, putem SMS poruke možete da dobijete podatke o nutritivnom sadržaju neke namirnice, sa četiri parametra: ugljeni hidrati (UH), masti (M), proteini (PR) i energetska vrednost (Kcal).
 
Sigurni smo da će ovaj način informisanja puno značiti osobama na intenziviranoj insulinskoj terapiji i trebalo bi da omogući pravilno brojanje ugljenih hidrata i adekvatno doziranje pred obroke.
 
SMS Nutri Info servis možete probati odmah. Dovoljno je da pošaljete SMS sadržine: [Nutri] [razmak] [naziv namirnice] na broj 6236. Cena jedne SMS poruke je 10 din + PDV.
 
Servis je dostupan koricnicima Telenor i Telekom mreže.
 
Informacija koju dobijete je za namirnicu težine 100 grama. Postoji mogućnost pretraživanja samo po delu naziva, ili po jednom parametru, kao i opcioni unos mase u gramima za traženu namirnicu, kada sistem automatski proračunava nutritivni sadržaj za zadatu količinu. Detaljna uputstva za korišćenje usluge možete naći na sajtu www.mojsms.info
 
Trenutno je u bazi nekoliko stotina opštih namirnica koje se svakodnevno koriste, uz postojanje mogućnosti da korisnici šalju predlog za unos namirnice po želji.
 
Ukoliko uočite neku nepravilnost, ili imate sugestiju za unapređenje usluge, molimo da nas što pre obavestite.
 
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
 
Srdačan pozdrav,
Stela Prgomelja
Dijabetološki savez Srbije
 
Napomena: broj 6277 na koji ste ranije slali SMS Nutri poruke više ne važi.

.