Virtuelni kotlić

VIRTUELNI KOTLIĆ® je jedinstvena zbirka recepata, koju je osmislila majka mladića sa tipom 1, sa željom “da ljudi shvate da i dalje mogu da uživaju u spremanju jela i da mogu puno toga da spreme na razne načine, a ne da imaju strah od hrane. Zato su i sličice vesele i šarene!”
 
Zbog čega je VIRTUELNI KOTLIĆ® jedinstven? Zbog toga što za svaki recept imate izračunate sve potrebne nutritivne vrednosti, uključujući i glikemijski indeks! Takođe, svi ovi recepti su već spremljeni i isprobani u kućnim uslovima!
 
Sin autorke ovih recepata je mlad i energičan čovek, koji se aktivno bavi sportom, ide redovno u teretanu, odlazi preko leta na more i vodi pun mladalački život. Hraneći se prema ovim receptima, regulacija glikemije je odlična! čak i kada je bio mesec dana sam kod kuće, pa je trebalo neke stvari i sam da pripremi, ili mu je baka povremeno kuvala po ovim receptima, nivo šećera u krvi je bio odlično regulisan.
 
Na ovaj način, praveći dobro izbalansirane recepte i prateći nutritivni sadržaj obroka, “hipoglikemije su mu retke i nikad problematične, tj. vraća šećer u normalu za desetak minuta sa nekoliko gutljaja soka od pomorandže bez dodatog šećera”.
 
U sadašnjoj fazi VIRTUELNI KOTLIĆ® ima tek nekoliko recepata sa sličicama. Biće ih, naravno, više. Publikovaćemo ih kontinuirano, onako kako budu bili pripremani i slikani. Radi lakšeg snalaženja, podeljeni su na “Slaniše” i “Slatkiše”.
 
Baza podataka o namirnicama koju je ova požrtvovana majka vredno skupljala daje prilično realne podatke kod preračunavanja nutritivnih vrednosti, pa se onda te vrednosti i kod gotovih jela kreću u realnim okvirima.
 
Zato će vam VIRTULENI KOTLIĆ® biti nezamenljiv vodič za planiranje jelovnika, a onima koji su na intenziviranoj insulinskoj terapiji – velika pomoć za izračunavanje doze insulina!
 
Jedino što vam ne preporučujemo je da čitate ove recepte u kasnim večenjim satima, jer strahovito otvaraju apetit!
 
Uživajte u hrani po našoj meri! Prijatno!
 
Napomena: recepti na sajtu diabeta.net su publikovani uz saglasnost i vlasništvo su autorke. Diabeta.net tim se zahvaljuje na ustupljenom materijalu. Za više informacija posetite www.carobna-kuhinja.com

.