Edukativni kamp za mlade lidere 2014 – Gamzigradska banja (9-14.12.2014.)

Piše: Aleksandar Donev

Veoma mi je drago i počastvovan sam što sam imao priliku da učestvujem na jednom ovakvom kampu koji je imao tako dobro osmišljenu organizaciju i aktivnosti da je na mene ostavio veliki utisak. Kamp je bio internacionalnog tipa, gde je bilo učesnika i iz naše zemlje tj. Makedonije.

Cela organizacija ovog edukativnog kampa, koji se svake godine organizuje u Srbiji, je bila tako osmišljena i prilagođena da su na kraju svi bili zadovoljni. Poseban utisak ostavile su psihološke radionice koje su bile od koristi svim učesnicima, pa i meni. Razna predavanja u vidu edukacije osoba sa dijabetesom kako da lakse žive i prihvate svoje stanje, kako da bolje kontrolišu svoje zdravlje, da broje ugljene hidrate držale su osobe koje imaju velikog iskustva u svemu tome i koje su stručne da dalje prenose svoje znanje onima kojima je to potrebno.

kamp

Pet dana kampa, proletela su u pozitivnom raspoloženju i konstantnom druženju mladih lidera koji su se sve vreme družili, razmenjivali iskustva i bolje upoznavali, gde su neki i stekli prijatelje za ceo život.

U organizaciju ovog kampa ulazio je i spa program, gde su učesnici bili fizički aktivni i ujedno uživali i odmarali u dobrom ambijentu koji pruža ovaj kamp.

Najsrdačnije se zahvaljujem direktoru ovog kampa Aleksandru Opačiću, kao i predavačima koji su doprineli da moje znanje podignem na viši nivo: prim. dr sci Miodragu Đorđeviću, Steli Prgomelji, psih. Dunji Božović, IDF Europe liderima Tijani Milanović i Teodori Pučko, liderima Dragani Natić, Stojanu Radosavljeviću  i Bobanu Milosavljeviću, kao i svim ostalim učesnicima koji su učinili da mi tih pet dana dugo ostanu u lepom sećanju.

Puno pozdrava iz Makedonije.