Nikotinski flaster za bolji uspeh

Decembar 2006.g.
Koristiti nikotinski flaster dve nedelje pre poslednje cigarete za bolji uspeh
 Americki istraživacki tim je otkrio da ce nikotinski flasteri udvostruciti šanse da pušec ostavi cigarete ukoliko pocnu da se stavljaju dve nedelje pre nego što on ugasi svoju poslednju cigaretu. Ovo je pokazalo najnovije istraživanje posle bojazni da bi korišcenje nikotinskih flastera, pre nego što se prestane sa pušenjem, moglo da bude "isuviše toksicno" ili da podstakne zavisnost upravo zbog vece kolicine nikotina koje stiže u telo.
 Pokazalo se da se šanse za definitivno ostavljanje pušenja još uvecavaju ukoliko zavisnik, u te dve nedelje, prede na cigarete sa niskom kolicinom nikotina, ili one koje ga uopšte nemaju.
 Samo istraživanje je obavljeno na grupi od 96 pušaca koji su odlucili da prekinu sa svojom lošom navikom. Polovina je nosila nikotinske flastere dve nedelje pre prestanka, a ostali su nosili "lažne" flastere koji nisu imali nikotin. Posle cetiri nedelje 23% onih koji su nosili lažni flaster su definitivno i ostavili cigarete, a sa druge strane cek 50% pušaca koji su nosili pravi flaster dve nedelje pre poslednje zapaljene cigarete su se uspešno rešili svoje navike.

.

Leave a Reply