Misica države Ajdaho sa insulinskom pumpom

Dvadesetogodišnja Sijera Sendison postala je pravi heroj kada je ponosno prošetala u kupaćem kostimu na takmičenju za mis države Ajdaho, sa sve insulinskom pumpicom na kuku. Ova prelepa devojka ima dijabetes tipa 1 i uprkos tome uspela je da postane mis Ajdahoa i da dobije brojne pohvale jer je postala pravi uzor mladim devojkama sa istim problemom.

SIJERA ŽELI DA INSPIRIŠE DRUGE

Ova lepotica će u septembru učestovati na izboru za Mis Amerike koji će se održati u Atlantik sitiju.  Hrabra Sijera je u februaru 2012. godine saznala da boluje od dijabetesa i to je za nju bio veliki šok.

– Bolest mi je potpuno promenila život. Prvo sam htela da ignorišem tu činjenicu, da se pravim da dijabetes ne postoji. Ali, bilo mi je sve gore, šećer mi je skakao i osećala sam se neraspoloženo i bilo mi je jako loše. Onda sam rešila da se prijavljujem za takmičenja u lepoti – rekla je Sijera.

DIJABETES JU JE PODSTAKAO DA PROMENI SVOJ ŽIVOT

Za nju, dijabetes je bio razlog da se oslobodi i hrabro učestvuje na takmičenjima u lepoti, a time je inspirisala na hiljade ljudi. Fotografija na kojoj se vidi da pozira sa pumpicom o boku dobila je preko 5.000 "lajkova" na Fejsbuku.

– Nisam ni sanjala da će moja fotografija u kupaćem sa pumpicom za dijabetes postati toliko popularna. Ali, želela sam da pošaljem poruku svima, imali dijabetes ili ne, da je u redu ne uklapati se u standarde lepote koje su mediji zadali. To je sasvim u redu i to vas ne čini manje lepim – rekla je Sijera.

OGROMAN BROJ LJUDI JE PODRŽAVA

Ova mlada devojka je tako ohrabrila svoje fanove da i sami postave fotografije sa pumpicom uz "hešteg" #showmeyourpump (što znači: pokaži mi tvoju pumpicu). Jedna majka 11-godišnje devojčice izrazila je Sijeri veliku zahvalnost jer njena ćerka konačno želi da obuče kupaći iako nosi insulinsku pumpicu.

Sijeru je, kako kaže, inspirisala Nikol Džonson, mis Amerike iz 1999. godine koja je takođe nosila insulinsku pumpicu.

– Iako morate da nosite ovu spravicu, to vas ne čini manje lepom. Možda ću inspirisati nekog, kao što je mene inspirisala Nikol – zaključila je Sijera.

[Blic žena, 22.07.2014.]