Završen međunarodni muzički festival “Školjkice u plavom”

Međunarodni muzički festival za decu „Školjkice u plavom“, je održan od 8 do 10. novembra 2013. u Novom Sadu i ove godine na Festivalu su učestvovala deca iz 12 zemalja

sergej

Polufinalne večeri su održane 8. i 9. novembra 2013. u svečanoj sali NIS-a, a gala veče je održano u nedelju 10. novembra 2013. u maloj sali SPENS-a.

Gran pri festivala je osvojia Iva Vukas, Srbija, sa pesmom „Plava zvezda“

Prva mesta u tri kategorije su osvojili Ilijana Timonina iz Letonije, Jovan Aleksić iz Crne Gore i Jana Nekljudina iz Belorusije.

Specijalne nagrade su osvojili Hasan Ahimov iz Azerbejdžana, Ljubomira Vuševa iz Bugarske i Blagoja Stojanoski iz Makedonije.

festivalfestival2

Podsećamo da od ove godine imenu festivala ŠKOLJKICE je dodato i U PLAVOM jer festival ove godine ima i humanitarni karakter – potpisivanjem protokola sa Dijabetološkim savezom Srbije regulisano je da će deo prihoda biti namenjen deci oboleloj od dijabetesa.

Podršku Festivalu i borbi protuiv diijabetesa su svojim muzičkim nastupom dali i specijalni gosti Rade Guzijan i Sergej Ćetković, koji je nosio plavi krug značku na reveru.

radesergej2