Saradnja One team-a sa udruženjem “Plavi krug”

U subotu su se u prostorijama udruženja za borbu protiv dijabetesa “Plavi krug”, okupili predstavnici projekta One team i roditelji dece koja boluju od dijabetesa.

Tokom susreta, deci i njihovim roditeljima predstavljen je način rada One team-a. Prikazani su filmovi koji ilustruju kako izgleda jedna sezona One team akcije, koja podrazumeva košarkaške treninge, kreativne radionice, druženja sa igračima crno-belih, odlaske na utakmice i izlete.

Roditelji su iskoristili priliku da postave pitanja vezana za sam sadržaj treninga, lokacije i način prevoza dece, kao i eventualnu prisutnost medicinskog radnika. Deca i njihovi roditelji pokazali su veliko interesovanje za One team program, nestrpljivo očekujući početak.
Važno je napomenuti da je najbitniji motiv za saradnju sa decom koja boluju od dijabetesa problem nedovoljnog poznavanja bolesti dijabetesa i s tim u vezi mogućnosti da se normalno uključuju u proces treniranja.

One team je projekat Evrolige koji ima za cilj da putem sporta ostvari pozitivan uticaj na društvene zajednice. Trenutno 18 klubova Evrolige čine One team, a među njima su: CSKA, Anadolu Efes, Olimpijakos, Panatinaikos, Barselona, Real Madrid i drugi. Košarkaški klub Partizan pridružio se akciji u novembru 2012. godine. Zamisao One team projekta je da klubovi, pored toga što treba da utiču na integraciju u sopstvenim zajednicama, takođe, treba da se stvore zajedničku mrežu svih klubova Evrolige, njihovih partnera, igrača i zajednica kako bi se obezbedio snažniji uticaj na pozitivne promene.

Početak nove sezone projekta planiran je za kraj oktobra.

Namena: prijave su u toku, sve informacije možete dobiti na tel. 060-5678-035

[kkpartizanoneteam.rs, 28.09.2013.]