Moj heroj: Voljom do pobede – Ninoslav Rašković

Emisije serijala MOJ HEROJ kratkim dokumentarnim pričama govore o uspešnim ljudima koji su put do sopstvene zvezde pronašli kroz učenje i rad, ili pomoć drugima. Na taj način emisija pokušava da, nasuprot kiču, šundu i nekulturi svake vrste, afirmiše ljude koji promovišu prave društvene vrednosti i tako postaju uzori mladima u našoj zemlji.

U trenutku kada čovek prepozna svoj poziv, kada ga shvati kao misiju i počne da radi za opšte dobro, njegovo dostignuće postaje opšta vrednost, a okolina počinje da opaža njegovu snagu i veličinu. Takvi postaju heroji našeg doba, uzori koji mladima pokazuju da se predanim učenjem i radom može postići sve.

Zdrav čovek retko misli o bolesti, a bolestan u glavi ima samo jednu misao – zdravlje.

Anja Vasiljević. Rodjena u Beogradu. Sa osamnaest godina obolela od raka štitne žlezde. Nakon žestoke borbe danas je potpuno zdrava osoba.

Porodica Mitrović. Žive u Pukovcu kod Niša. Imaju devetogodišnjeg sina Miljana koji ne vidi od rodjenja. Postoji šansa da progleda ukoliko ode na operaciju u Boston.

Ninoslav Rašković iz Pančeva. Od dvadesettreće godine boluje od dijabetesa. Živi i oseća se kao da je potpuno zdrav. Mesečno pretrči tri maratona.

Autor projekta: Zoran Ilić
Producent i urednik serijala: Sava Sajko

[RTS, 24.06.2012.]