Beograd, 07.04.: podrška osobama sa dijabetesom

U četvrtak, 07. aprila, u Knez Mihailovoj ulici, kod česme (u blizini Filozofskog fakulteta), prikupljamo potpise za podršku osobama sa dijabetesom i obeležavamo Svetski dan zdravlja koji je Svetska zdravstvena organizacija posvetila upravo borbi protiv dijabetesa.

Pozivamo sve Beograđane da odvoje malo vremena i posete naš štand u periodu od 11.55 do 16h, daju svoj glas za zdravlje i pomognu da ukažemo nadležnim institucijama na probleme sa kojima se oboleli svakodnevno suočavaju.

Potrebna vam je samo dobra volja i jedan minut vremena. Osobama sa dijabetesom je potrebno više tračica za merenje šećera u krvi, više pedijatara endokrinologa za rad sa decom i bolja terapija tipa 2 dijabetesa.

Pored prikupljanja potpisa, na štandu Dijabetološkog saveza Srbije, svi zainteresovani građani moći će i da dobiju individualnu procenu rizika za nastanak tipa 2 dijabetesa i izmere šećer u krvi.

Osoba sa dijabetesom je preko 700.000 u Srbiji, a mi želimo da sakupimo 5.000 potpisa. Dokažimo da mislimo i na druge ljude oko sebe! ‪#‎SiguranGlas‬ ‪#‎GlasajZaZdravlje‬