Sezona 2011 je iza mene…

Piše: Ninoslav Rašković

Još jedna veoma uspešna sezona je završena. Ispunio sam vlastita očekivanja i u potpunosti sam zadovoljan kako je prošla, istrčao sam četiri maratona, svoj prvi ultramaraton, boravio u dva prelepa dijabetes kampa i dobio Lifemaster nagradu u Londonu.

Jedino što mi je žao a što meni puno znači jeste da ove sezone nemam ni dan planinarenja ali nisam mogao da sve postignem-porodica, prijatelji, posao, treninzi, puno je prioritetnijih stvari bilo i od nečega sam morao odustati. Planine će me čekati uvek na istom mestu tako da će biti vremena i za njih…

U februaru sam boravio u Londonu gde sam u sklopu svetskog kongresa za dijabetes dobioLifemaster nagradu.

U martu sam istrčao svoj prvi ultramaraton i za šest sati pretrčao 50km.

U aprilu sam zajedno sa prijateljima iz Dijabetološkog saveza Srbije i Plavog Kruga na konferenciji za medije ukazao na pet gorućih problema dijabetičara u Srbiji.

U aprilu sam trčao Beogradski polumaraton i okićen bedževima želim da pošaljem poruku celom svetu da ”dijabetes nije kraj već novi početak”.

U maju sam trčao Skopski polumaraton koga kad se god setim dođe mi da plačem od sreće-divni ljudi i divna trka!

U maju sam trčao Štokholmski maraton gde sam napravio moje najbolje vreme na maratonu-03:56:01.

U junu sam trčao na najboljoj trci u Srbiji-Trci prijateljstva  koja je ovaj put posvećena Lazaru, siromašnom ali veoma hrabrom dečaku iz Sombora.

U junu sam završio Novosadski noćni maraton prelepa trka pod sjajem zvezda, sjajan ambijent zbilja..

U julu sam bio deo Dijabetes kampa na Ohridskom jezeru, fantastično dobro organizovan kamp i obuka za život mladih sa dijabetesom.

Krajem jula zajedno sa još dvojicom dijabetičara iz Srbije-Karlom Hubaijem i Zoranom Damjanovićem učestvujem na Ironman Hungary trci i po prvi put na ovim prostorima trojica dijabetičara funkcionišu kao jedno.

U septembru učestvujem na Međunarodnom tranzicionom dijabetes kampu u Kušićima-na jednom mestu bivša Jugoslavija i poruka da granice ne postoje za nas!

U oktobru sam trčao svoj deseti maraton-Novosadski maraton i sa njim zatvorio sezonu 2011.

Naravno tokom čitave godine su postojali treninzi i druženja sa dragim ljudima

Ovih dana totalni odmor od treniranja i verovatni nastavak od iduće nedelje. Naravno i dalje me trenira i podržava Bojan Marić koji je moja alfa i omega kada su treninzi u pitanju 🙂

Za sezonu 2012 sam planirao žestoku akciju-bar jedan maraton mesečno, minimum 12 godišnje i ako bude sve u redu prvi će biti Eco maraton 22.01 u Italiji..

Živi bili pa videli…

[pobedidijabetes.rs, 18.10.2011.]