O autoru

StelaRođena sam aprila 1970. godine u Beogradu, gde živim i radim. Od januara 1976. godine bolujem od šećerne bolesti tipa 1, insulin-zavisne od prvog dana. Lekari nisu utvrdili uzrok nastanka bolesti, jer genetskih predispozicija u porodici nema. Pretpostavlja se da je u mom slučaju dijabetes iniciran stresom tokom saobraćajne nesreće, koju sam sa roditeljima doživela godinu dana ranije.
Tokom svog dijabetićkog "staža" od preko 35 godina, imala sam prilike da se susretnem sa skoro svim nedaćama koje ova bolest sa sobom nosi i sa razli?itim vidovima terapije, manje ili više uspešne. Od komplikacija su se razvile retinopatija, hipertenzija i nefropatija, kao i neki oblici oboljenja vegetativnog nervnog sistema.
Od avgusta 2001. godine koristim terapiju insulinskom pumpom uz kratkodelujući insulin. Od tada je moj život u mnogome bolji i drugačiji, a šećer se stabilizovao više nego što sam mogla zamisliti.

Želja mi je da putem ovog sajta prvenstveno pomognem svim dijabetičarima i njihovim najbližima, upotpunjujući materijal ličnim i iskustvima i saznanjima dijabetičara koje poznajem.
Pozivam sve zainteresovane da mi se u ovoj nameri pridruže na bilo koji način.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svojoj porodici, izuzetnim prijateljima i kolegama, koji mi sve ove godine pružaju nesebičnu pomoć i podršku u svakom pogledu.

Iskreno Vaša,
Stela Prgomelja

– Od 2003. u invalidskog penziji.
– 2003-2010. predsednica Društva za borbu protiv šećeerne bolesti grada Beograda
– od 2009. potpredsednica Dijabetološkog saveza Srbije
– od 2010. predsednica Nadzornog odbora Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda – "Plavi krug"

kontakt: e-mail

Napomenica: sajt je ugledao svetlost Interneta aprila 2002.g.

.

Leave a Reply