Članica IDF-a
IDF
IDF
Vankuver 2015

Arhiva vesti

Linkovi

Literatura

Na beogradskom "potezu" od Kalemegdana do Slavije, a i šire, skoro da nije moguće kupiti knjigu koja je posvećena dijabetesu, ili bilo kom aspektu ove bolesti. Stara izdanja su odavno prodata, a nove knjige se retko objavljuju.

Pratićemo zbivanja na tržištu i blagovremeno Vas obaveštavati o novim izdanjima i interesantnim časopisima, a predloge možete poslati i Vi.

Zato smo za Vas izdvojili ono što je moguće u ovom trenutku nabaviti:

menjamodijabetes“Menjamo dijabetes” – korisna brošura kompanije Novo Nordisk, koja obuhvata sve aspekte šečerne bolesti u kratkoj i razumljivoj formi.

Preuzmite brošuru u pdf formatu klikom na sliku.

 

 

 

Dijabetes za neupućene, dr Alan L. Rubin

Dr Alan Rubin, priznati stručnjak za dijabetes, predstavlja vam pregledan, informativan vodič koji vas upoznaje sa savremenim metodama lečenja i načinima uspešne kontrole dijabetesa zahvaljujući kojima možete voditi bogat i ispunjen život.

Saznaćete kakve su prednosti praćenja nivoa glukoze u krvi i koji su se novi lekovi pojavili na tržištu, te naučiti kako se definiše plan ishrane i vežbanja radi očuvanja zdravlja. Između ostalog, u knjizi ćete otkriti kako se smanjuje rizik od dijabetesa, razlikuju tipovi ove bolesti, reguliše dijabetes kod dece i starijih, sprečava nastanak hroničnih komplikacija, te dobija neophodna podrška.

Recenzent prevedenog izdanja je prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović, specijalista endokrinologije. Izdavač: Mikro Knjiga, 2011.

2.Kako živeti sa dijabetom, dr Vlade Veličković

 
3.Ishrana i kuvar za dijabetičare, dr Vlade Veličković
 
Moj džepni pankreas (život sa insulinskom pumpom) - Stela Prgomelja. Knjiga koja  će vam pomoći da pravilno brojite ugljene hidrate, korigujete doze u odnosu na ishranu i fizičku aktivnost, uz savete za mnoge situacije. Namenjena je kako korisnicima insulinske pumpe, tako i osobama koje daju insulin više puta dnevno. Novo, dopunjeno izdanje 2014. možete nabaviti u knjižari "Beopolis" u Beogradu, Makedonska 30, ili preko online knjižare www.knjizara.com (slanje i van Srbije).

 
 
    7naslovna-mala
 
 
 
 "Čarobna kuhinja" –  Lakše sa dijabetesom Jedinstvena zbirka recepata za osobe sa dijabetesom i sve koji žele zdravije da se hrane. Za svaki recept postoji izračunat nutritivni sastav po porciji, kao i mnoštvo korisnih saveta o ishrani i namirnicama.
Dodatne informacije na www.carobna-kuhinja.com

.

ČASOPISI

medij

Me-Dij - Časopis Saveza društava za borbu protiv šećerne bolesti Vojvodine. List izlazi tromesečno i besplatan je. Redakcija: Bulevar oslobođenja 6-8, 21000 Novi Sad, tel/fax: 021/444-235.
 
 
 
 
 
 
 
 
301110_2219244254925_1662217945_2143034_42649467_n_thumb
Dijabetes i mi - na kioscima. Izlazi kvartalno. Cena 99 din.
Prethodne brojeve možete čitati ONLINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kuhinjicaKuhinjica - na kioscima svakog 15. u mesecu. Ovaj časopis takođe prati i emisija na TV-u.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 

.

Moj džepni pankreas
Plavi krug