Literatura

Na beogradskom "potezu" od Kalemegdana do Slavije, a i šire, skoro da nije moguće kupiti knjigu koja je posvećena dijabetesu, ili bilo kom aspektu ove bolesti. Stara izdanja su odavno prodata, a nove knjige se retko objavljuju.

Pratićemo zbivanja na tržištu i blagovremeno Vas obaveštavati o novim izdanjima i interesantnim časopisima, a predloge možete poslati i Vi.

Zato smo za Vas izdvojili ono što je moguće u ovom trenutku nabaviti:

Dijabetes za neupućene, dr Alan L. Rubin

Dr Alan Rubin, priznati stručnjak za dijabetes, predstavlja vam pregledan, informativan vodič koji vas upoznaje sa savremenim metodama lečenja i načinima uspešne kontrole dijabetesa zahvaljujući kojima možete voditi bogat i ispunjen život.

Saznaćete kakve su prednosti praćenja nivoa glukoze u krvi i koji su se novi lekovi pojavili na tržištu, te naučiti kako se definiše plan ishrane i vežbanja radi očuvanja zdravlja. Između ostalog, u knjizi ćete otkriti kako se smanjuje rizik od dijabetesa, razlikuju tipovi ove bolesti, reguliše dijabetes kod dece i starijih, sprečava nastanak hroničnih komplikacija, te dobija neophodna podrška.

Recenzent prevedenog izdanja je prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović, specijalista endokrinologije. Izdavač: Mikro Knjiga, 2011.

2.Kako živeti sa dijabetom, dr Vlade Veličković

 
3.Ishrana i kuvar za dijabetičare, dr Vlade Veličković
 
Moj džepni pankreas (život sa insulinskom pumpom) – Stela Prgomelja. Knjiga koja  će vam pomoći da pravilno brojite ugljene hidrate, korigujete doze u odnosu na ishranu i fizičku aktivnost, uz savete za mnoge situacije. Namenjena je kako korisnicima insulinske pumpe, tako i osobama koje daju insulin više puta dnevno. Novo, dopunjeno izdanje 2014. možete nabaviti u knjižari "Beopolis" u Beogradu, Makedonska 30, ili preko online knjižara www.knjizara.com (slanje i van Srbije) i www.korisnaknjiga.com (slanje i van Srbije) ili slanjem e-maila.

 
 
    7naslovna-mala
 
 
 
 "Čarobna kuhinja" –  Lakše sa dijabetesom Jedinstvena zbirka recepata za osobe sa dijabetesom i sve koji žele zdravije da se hrane. Za svaki recept postoji izračunat nutritivni sastav po porciji, kao i mnoštvo korisnih saveta o ishrani i namirnicama.
Dodatne informacije na www.carobna-kuhinja.com

.

ČASOPISI

medij

Me-Dij – Časopis Saveza društava za borbu protiv šećerne bolesti Vojvodine. List izlazi tromesečno i besplatan je. Redakcija: Bulevar oslobođenja 6-8, 21000 Novi Sad, tel/fax: 021/444-235.
 
 
 
 
 
 
 
 
301110_2219244254925_1662217945_2143034_42649467_n_thumb
Dijabetes i mi – na kioscima. Izlazi kvartalno. Cena 99 din.
Prethodne brojeve možete čitati ONLINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.

.

Leave a Reply