Članica IDF-a
IDF
IDF
Vankuver 2015

Arhiva vesti

Linkovi

Predavanje i radionica 13.10. u Plavom krugu

9. 10. 2014.

Predavanje i radionicu o brojanju ugljenih hidrata u Udruženju "Plavi krug", sa početkom u 19 časova, će održati Stela Prgomelja autor knjige 'Moj džepni pankreas'. Adresa: Bul. Zorana Đinđića 129, Novi Beograd
predavanje brojanje UH

Novi termin kampa "Dijabetes lideri Srbije 2014"

7. 10. 2014.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je zakazan novi termin kampa, od 09. do 14. decembra ove godine. Oni koji su već popunili i poslali aplikacione formulare je potrebno samo da potvrde da li im ovaj termin odgovara, a ako ima novih zainteresovanih pošaljite nam mejl na: kamp@diabeta.net
Radujemo se upoznavanju i druženju sa vama!


kamp2014

Srbija osvojila peto mesto na turniru "DiaEuro 2014"

2. 10. 2014.

Piše: Aleksandar Opačić

Dijabetes reprezentacija Srbije ove godine učestvovala je drugi put zaredom na Evropskom prvenstvu u malom fudbalu za osobe sa dijabetesom „DiaEuro2014“. Prvenstvo je održano u Mađarskoj, na jezeru Balaton - mesto Balatonfured, od 1-5. septembra. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovalo je 14. ekipa, iako je bilo predviđeno da bude 16, međutim reprezentacije Kipra i Kazahstana su otkazale učešće pred sam početak prvenstva.

FB_20140905_22_06_43_Saved_Picture 

detaljnije...

Hormoni digestivnog trakta kao baza novih terapija u lečenju dijabetesa

17. 09. 2014.

INFORMACIJA ZA MEDIJE
Beograd, 17.09.2014.

easd2014Najznačajniji kongres u evropskoj dijabetologiji, Kongres Evropske asocijacije za dijabetes (European Association for Study of Diabetes – EASD), jubilarni, 50. put, okupio je struku, naučnike, farmaceutsku industriju i sve one koji rade na unapređenju postojećih i pronalaženju novih rešenja u borbi protiv dijabetesa, pandemije 21. veka. 

Između 15 i 20 hiljada ljudi na ovogodišnjem Kongresu, smotri svih događanja u oblasti dijabetologije, prati tokove nauke u proučavanju i lečenju iste. Davanjem odgovora na nove izazove u zaštiti i nezi pacijenata, uvođenjem novih lekova, bavio se i simpozijum kompanije Novo Nordisk.

Prema rečima profesora dr Nebojše Lalića, predsednika Republičke komisije za prevenciju i kontrolu šećerne bolesti, radi se o hormonima koji se luče iz digestivnog trakta, najvećim delom iz debelog creva, koji imaju sposobnost podsticanja lučenja insulina, zbog čega predstavljaju veoma značajne nove lekove za lečenje šećerne bolesti.

detaljnije...

[Video]: DYA Europe promoviše saradnju mladih sa dijabetesom – Specia1s

1. 09. 2014.

Učesnici 4. IDF Europe kampa, na kome je učestvovala i naša Teodora Pučko, kreirali su inspirišući video, kojim pozivaju mlade ljude sa dijabetesom da im se pridruže u razmeni iskustava, znanja, promovisanja rada udruženja i zajedničkog rada. Pogledajte video i saznajte više o DYA Europe

.

Reprezentacija Srbije spremna za "DiaEuro" turnir u Mađarskoj

31. 08. 2014.

Naša dijabetes reprezentacija sutra (01.09.) putuje u Mađarsku na Evropsko prvenstvo u malom fudbalu "DiaEuro 2014". Ovim putem želimo im puno sreće i koristimo priliku da se zahvalimo svim prijateljima Dijabetološkog saveza Srbije koji su pomogli da se naša reprezentacija pokaže u što boljem svetlu na pomenutom prvenstvu.

DiaEuro Srbija

Hvala!!! Novo Nordisk, Inpharm, Adoc, Roche, Pons gradnja-N.Banovci, Miškone plastik-St. Pazova, Coca Cola, Swiss Nature, Hotel Vojvodina Stara Pazova, RTV Stara Pazova, RK Crvena Zvezda, FK Čukarički.


.

IDF Europe kamp mladih ove godine održan u Hrvatskoj

10. 08. 2014.

Piše: Teodora Pučko

Na četvrtom po redu kampu mladih održanom u Termama Jezerčica u Hrvatskoj, ove godine su se okupila 24 predstavnika iz 22 zemlje. Među njima je bila i Srbija, a njen predstavnik je bila moja malenkost.

za sajt1 
Kamp se održao u periodu od 7. do 13. jula 2014. godine a teme kampa su bile razmena iskustava u lečenju dijabetesa i akcijama vezanim za podizanje svesti o dijabetesu. Ovo sedmodnevno iskustvo je bilo dosta korisno za sve nas na kampu, posebno iz razloga što smo mogli da naučimo dosta od drugih tj. gledajući iz njihove perspektive.

detaljnije...

Novo izdanje knjige "Moj džepni pankreas"

28. 07. 2014.

Sve informacije o novom, dopunjenom izdanju "Moj džepni pankreas: život sa insulinskom pumpom" možete videti OVDE
Na slici: deo aktivista udruženja Plavi krug, koji su dali najveću podršku ovom izdanju knjige svojim ličnim iskustvima, savetima, grafičkom dizajnu i promociji.

Plavi krug knjiga

Održan 8. Međunarodni kamp u Ohridu

27. 07. 2014.

Piše: Vuk Ekmedžić

Tradicionalni internacionalni kamp, osmi po redu, održan je na Ohridskom jezeru, u  periodu od 06.-11.VII 2014.

kamp

Uz  glavnu poruku kampa  "LIVING WELL - akcija, odgovornost, kontrola ", okupilo se preko 30 dece i  omladinaca iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i  Srbije.
Uz  komfor  hotela  "Metropol " i sjajan tim, na čelu sa tim liderom, dijabetologom iz Skoplja, dr Goranom Petrovskim, ovogodišnji kamp je zasigurno podigao nivo  edukacije i uopšte pogleda na dijabetes i mlade koji se bore s njim.

detaljnije...

Kupovni sladoledi i torte sa stevijom: mislite svojom glavom!

24. 07. 2014.

Piše: Maja Petrović

„Crna čokolada je opet u našim vitrinama! Uživajte u sladoledu sa prirodnim zaslađivačem stevijom!“ – stoji na stranici proizvođača sladoleda koji se aktivno reklamira na FB, a ovo je fotografija koja prati status (izvor fotografije: FB stranica proizvođača sladoleda):

sladoled stevija

detaljnije...
Moj džepni pankreas
Plavi krug