Članica IDF-a
IDF
IDF
Vankuver 2015

Arhiva vesti

Linkovi

Misica države Ajdaho sa insulinskom pumpom

22. 07. 2014.

Dvadesetogodišnja Sijera Sendison postala je pravi heroj kada je ponosno prošetala u kupaćem kostimu na takmičenju za mis države Ajdaho, sa sve insulinskom pumpicom na kuku. Ova prelepa devojka ima dijabetes tipa 1 i uprkos tome uspela je da postane mis Ajdahoa i da dobije brojne pohvale jer je postala pravi uzor mladim devojkama sa istim problemom.

SIJERA ŽELI DA INSPIRIŠE DRUGE

detaljnije...

Poster za Svetski dan dijabetesa 2014

15. 07. 2014.

Poster za Svetski dan dijabetesa 2014, "Zdrava ishrana počinje sa doručkom", dostupan je na sajtu IDF-a

poster wdd 2014

Odobren novi Afrezza inhalatorni insulin

8. 07. 2014.

Američka administracija za hranu i lekove (FDA) 27. juna 2014. je, nakon neuspelih pokušaja 2009. i 2011.godine, odobrila novi inhalatorni insulin, pod nazivom Afrezza. Tokom prethodna 24 meseca sprovedena je studija na ukupno 3.017 učesnika –1.026 osoba sa tipom 1 i 1.991 osoba sa tipom 2 dijabetesa.

afrezza

detaljnije...

O sporskim dešavanjima u IDF Europe biltenu

8. 07. 2014.

pk iggiborko

Najnovija sportska dešavanja u Srbiji objavljena su u IDF Europe Newsletter- u. Pročitajte vesti sa turnira Plavog kruga, koje su to maratone istrčali Peđa, Nino i Igor i šta ovog leta priprema Borko iz Kragujevca OVDE

Predstavnica Saveza na IDF Europe kampu za mlade lidere

2. 07. 2014.

Predstavnica Dijabetološkog saveza Srbije na 4. kampu za mlade lidere u organizaciji IDF Europe, koji se održava u Hrvatskoj, je Teodora Pučko iz Niša. Čestitamo Teodori i želimo joj puno uspeha na predstojećem kampu!

teodora
Više o kampu i pozivu koji smo objavili u martu mesecu, pogledajte OVDE.

Tijana Milanović se priključila timu IDF Europe

1. 07. 2014.

Danas, 01.07.2014.g., se naša Tijana Milanović zvanično pridružila timu IDF Europe u okviru razmene i biće u Briselu narednih 5 meseci! Čestitamo joj i želimo sve najbolje!!!

Tiki

Sportski vikendi Plavog kruga 2014.

9. 06. 2014.

sportski turniriPozivamo vas na sportske turnire u organizaciji Plavog kruga , koji će biti održani u istom vikendu u junu mesecu. Prvi sportski turnir je "KOŠ ZA DIJABETES", turnir u basketu "3 na 3". Ovaj događaj je pomeren za 28. i 29. jun, kada je i "PLAVI GOL", jer su bili loši vremenski uslovi.

Drugi sportski događaj je mali fudbal, koji će biti održan 28. i 29. juna pod nazivom "PLAVI GOL".

Sportska dešavanja se odigravaju u SPORTSKOM SELU SAVSKI VENAC, Deligradska bb, sa početkom od 10h. Kotizacija za učešće ekipa je 5.000 dinara, a deo prikupljenog prihoda je namenjen plaćanju prostorija Plavog kruga, dok će drugi deo sredstava biti izdvojen za pomoć ugroženima od poplava.

Kako bi se rad Udruženja nastavio neophodno je da se sakupe finansijska sredstva za plaćanje redovnih mesečnih troškova (kirije, računa za struju, telefon, internet, itd.). Od maja 2012. godine kada je Udruženje svečano otvorilo svoje prostorije u Bul. Zorana Đinđića 129 na Novom Beogradu sprovode se redovne akcije, konsultacije i predavanja u prostorijama, koje su postale pravi dom osoba sa dijabetesom.

Sve informacije možete dobiti na 060.312.39.50, osoba za kontakt je Aleksandar Opačić

Prvi rođendan udruženja "Plavo srce 024"

27. 05. 2014.

Udruženje dece i omladine sa dijabetesom "Plavo srce 024" iz Subotice ovog vikenda proslavlja svoj prvi rođendan. Uz sadržajan program u saradnji sa Plavim krugom iz Beograda i predavanja dr Tomislava Ćuka, dr Feelgood-a i Stele Prgomelje, biće otvorena i izložba Nemanje Maraša "Imam dijabetes".

poster izlozba

Video: Održano predavanje u Vranju

23. 05. 2014.

Dana 22.05.2014.god. u sali Doma Zdravlja (drugi sprat levo) od 17h održano je predavanje na temu "Šećerna bolest – Praktični aspekti" spec. interne medicine dr. Svetislava Mišića.
Nakon predavanja udruženje Diabetes Vranje je prisutnima podelilo sladoled "Grandissimo light", donaciju iz kompanije Frikom.
Celokupno predavanje, koje je snimila RTV Focus Vranje, možete pratiti ovde:

Prеpоruке Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје zа stаnоvništvо u tокu pоplаvnоg tаlаsа i nакоn pоvlаčеnjа vоdе

18. 05. 2014.

Nа svim pоdručјimа ugrоžеnim pоplаvаmа nакоn prоglаšеnjа vаnrеdnоg stаnjа nа tеritоriјi cеlе Srbiје uvеdеnа su dvаdеsеtčеtvоrоčаsоvnа dеžurstvа u institutimа i zаvоdimа zа јаvnо zdrаvljе. Tакоđе, fоrmirаni su i Кrizni štаbоvi zа vаnrеdnе situаciје u čiјеm sаstаvu su prеdstаvnici rеgiоnаlnih institutа i zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе, којi prеduzimајu svе nеоphоdnе higiјеnsко-еpidеmiоlоšке mеrе rаdi sprеčаvаnjа pоslеdica izаzvаnih pоplаvаmа.

U cilju sprеčаvаnjа pојаvе crеvnih zаrаznih bоlеsti „u tокu pоplаvnоg tаlаsа“ prеdlаžu sе slеdеćе mеrе:

detaljnije...
Moj džepni pankreas
Plavi krug